El Port de Palamós: comerç, turisme i gastronomia

Situat en un entorn privilegiat al cor de la Costa Brava, Palamós ha estat des dels inicis un poble estretament vinculat al mar i la pesca. Avui dia, el seu Port constitueix un important atractiu per turistes i autòctons, ja que permet conèixer des de dins l’apassionant món que envolta l’activitat pesquera.

La gastronomía de Palamós ha adquirit una fama internacional per la qualitat i el sabor dels seus peixos i mariscs, destacant especialment la gamba vermella (o Gamba de Palamós) i l’anxova. Cada dia, aquests productes surten del Port per abastir els mercats i restaurants de tota Catalunya, incloent el Mercat del Peix situat a la pròpia llotja.  

Aquest mercat, que està obert les tardes de dilluns a divendres, serveix els productes recentment pescats per les barques de la Confraria de Pescadors. Mentrestant, a la Llotja del Peix es produeix la famosa subhasta, un curiós sistema de vendes que es pot presenciar des de les grades.  

A més de la part comercial, el Port de Palamós és un espai que combina les vessants turística i gastronòmica. La primera parada obligatòria és el Museu de la Pesca: el primer de tota la Mediterrània dedicat a aquesta temàtica. Allà hi trobaràs una exposició permanent que mostra els orígens i l’evolució de la pesca marítima a la zona.

Per completar la visita, et recomanem consultar l’agenda de l’Espai del Peix: una aula gastronòmica que ofereix activitats molt diverses sense sortir del Port. Per exemple, podràs participar en degustacions o cursos de cuina, apuntar-te a una visita guiada a la llotja o assistir a un taller familiar de nusos mariners.

I si vols viure una experiència única, també tens l’opció de participar en una jornada de pesca a bord de l’embarcació Estrella del Sur III. Vine al Càmping Internacional de Palamós i descobreix el mar des d’una altra perspectiva!