LA RUTA DEL CAMÍ DE RONDA LA FOSCA

LA RUTA DEL CAMÍ DE RONDA LA FOSCA

 

Si el que busques és fer una ruta a peu per descobrir la Costa Brava i els seus paisatges espectaculars, sens dubte el Camí de Ronda és la millor opció. Una ruta que va des de Blanes a Portbou, plena d’històries connectades a tot aquest tram del litoral català. 

Una de les rutes més emblemàtics i que no et pots perdre i que comença just al costat del Càmping Internacional de Palamós és el camí que transcorre entre el poble de Palamós i Calella de Palafrugell. Aquest últim, refugi de la cantant Sílvia Pérez Cruz per inspirar-se amb les seves cançons i composicions musicals. 

El recorregut té un total de 11 km amb una dificultat baixa, entre petits turons, pujades, baixades i amb desnivells fins un 28%. 

El trajecte comença molt a prop de Palamós, just a la Punta de Sant Esteve. La primera meravella que et trobes un cop ja portem una estona caminant és la Cala s’Alguer que conviu amb unes petites “cases”  de pescadors i una aigua transparent que qualsevol caminant queda embadalit només de veure-la per primer cop. 

El camí continua fins trobar-se la platja més extensa del camí, la Cala de Castell, on hi ha l’assentament arqueològic d’un poblat Ibèric previ a l’Imperi Romà. A partir d’aquí, el camí és més dificultós amb pujades i baixades que requereixen un petit esforç. La recompensa s’ho mereix quan gaudeixes d’aquest magnífic paisatge de la Costa Brava. 

A pocs minuts visualitzes una altra postal, Cala Foradada, envoltada de petits racons idíl·lics enclotats entre penya-segats fan que et quedis atònit observant cada detall.    

No molt lluny d’aquí, accedim a Cala Canyers, un bon lloc per descansar i prendre un bon refrigeri i sobretot aprofitar per fer un bany (en època d’estiu). Just el costat, segueix la Cala dels Corbs, una de les més íntimes del camí per poder estar amb parella o amb un petit grup d’amics. 

Aquest és un tram, on trobem petits racons i cales entre boscos i zones silvestres, que arriba a una de les platges més boniques: Cala Estreta, seguides de Cala Bona i Cala Cap d’en Planes molt assídues per nudistes. 

Passades aquestes cales paradisíaques el camí torna a pujar d’altitud per veure des de dalt la Cala del Crit i Cala del Golfet, ideals per practicar Snorkel i/o submarinisme sense bombona. 

Aquestes són les últimes platges/cales que ens trobem abans d’arribar a la zona urbana de Calella de Palafrugell, on deixem enrere els descensos i ascensos, alguns gairebé amb 11 metres d’altura. 

El camí, com hem dit al començament, té una extensió de 11 Km i dura aproximadament unes 3 hores fins arribar a la població de Calella de Palafrugell. Si sou uns apassionats de les excursions podeu seguir el camí de ronda que us portarà fins a la població de Tamariu. 

Des del Càmping Internacional de Palamós teniu el començament de la ruta que hem exposat en aquest article a 10 minuts a peu, al costat de la platja la Fosca. Podeu visualitzar-lo a l’enllaç

Reserva la teva estança. Gaudiràs d’un entorn inigualable!