La Ruta del Tren Petit: esport i natura en família

La Ruta del Tren Petit: esport i natura en família

¿Vols descobrir els racons més desconeguts de la Costa Brava? La Ruta del Tren Petit és una via verda que connecta les poblacions de Palafrugell i Palamós, passant pels termes municipals de Vall-llòbrega i Mont-ras i amb accés a la Platja de Castell. En total, un camí planer de 6 kilòmetres per a gaudir de la natura amb tota la família.

 

Les vies verdes de Girona son un conjunt de rutes situades sobre antics trams ferroviaris, que actualment estan desafectats del trànsit. Per això, constitueixen un entorn únic amb un gran valor patrimonial i paisatgístic, tant que han estat catalogades com activitats sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. 

 

Els orígens de la Ruta del Tren Petit es remunten a l’any 1887, quan el tramvia (anomenat tren petit) va fer el seu primer viatge entre Palamós i Girona. Actualment, aquesta àrea ha estat condicionada per al benefici d’usuaris de totes les edats, des de senderistes i ciclistes fins a persones amb mobilitat reduïda.

 

En la teva ruta a peu o a bicicleta, podràs explorar indrets de gran valor agrícola com la plana de l’Aubí, envoltada pels relleus del massís de les Gavarres i les muntanyes de Begur. Si el temps acompanya, també podràs desviar-te a la platja de Castell: una cala verge de sorra daurada i aigües cristal·lines.  

 

La Ruta del Tren petit és una oportunitat per a desconnectar de la ciutat i passar una bona estona en família. ¡Vine al Càmping Internacional de Palamós i gaudeix de la Costa Brava!