Palamós, un paradís pels amants del turisme actiu

Vols practicar turisme actiu en un entorn inigualable? Palamós compta amb diverses rutes per fer senderisme o cicloturisme mentre gaudeixes dels meravellosos paisatges que ofereix la Costa Brava. Des del Càmping Internacional de Palamós et volem recomanar dos itineraris de dificultat moderada ideals per a tota la família.

El primer és el tram del Camí de Ronda que uneix els pobles de Palamós i Calella de Palafrugell: un recorregut d’11 quilòmetres de distància on descobriràs cales, platges i penya-segats d’una bellesa excepcional. Durant el camí, que es completa en aproximadament tres hores, tindràs l’oportunitat de contemplar les icòniques cases de pescadors a Cala S’Alguer o refrescar-te a espais naturals verges com la Cala Canyers i la Cala dels Corbs.

Un dels punts imprescindibles d’aquest tram és l’Espai Natural Castell-Cap Roig, una àrea boscosa que destaca pel seu gran valor geològic, paisatgístic i ecològic. Hi trobaràs llocs de gran interès com les ruïnes del poblat ibèric de Sa Cobertera i el Jardí Botànic de Cap Roig, que agrupa més de 1000 espècies vegetals procedents d’arreu del món. Aquesta zona també està especialment recomanada per la pràctica d’esports aquàtics com kayak o piragüisme.

Si també vols endinsar-te a l’interior, el Camí de Ronda entre Palamós i Calella enllaça amb diverses xarxes rurals del Baix Empordà que es poden recórrer a peu o a bicicleta. Un exemple és la Ruta del Tren Petit, un camí planer de 6 quilòmetres amb vistes al massís de les Gavarres i les muntanyes de Begur. Aquest itinerari està situat sobre els antics trams ferroviaris i té la consideració de “via verda” pel seu caràcter sostenible.

La Costa Brava no només és el destí ideal pels amants del relax i de la platja, sinó també per a totes aquelles persones que prefereixen un model de turisme actiu. Vine al Camping Internacional de Palamós i gaudeix del nostre entorn!