Plats típics de la Costa Brava

Plats típics de la Costa Brava

Quan escollim un lloc per a passar-hi les vacances, no només ens hem de fixar en els allotjaments i en la seva oferta cultural. És igual d’important, tenir en compte la seva gastronomia per tal de gaudir al complet l’experiència, sumant el plaer del bon menjar. En el cas de Catalunya, podem dir que els plats típics de la Costa Brava, faran que us llepeu els dits.

És per això que avui hem elaborat un recull de tot de propostes típiques de la Costa Brava, perquè aneu obrint boca, i penseu en quin provareu primer o segon, quan vingueu a passar uns dies al Càmping Internacional de  Palamós.

Els 4 plats típics de la Costa Brava

Tot i que de plats típics a la Costa Brava n’hi han molts i de molt variats, aquí us parlarem dels 4 més característics i més famosos. Sense dubte, com dèiem al principi, escollir la Costa Brava per a passar uns dies de vacances és molt més que oferta cultural i de contacte amb la naturalesa, així que, comencem a fer boca amb …

Les gambes de Palamós, i és que clar, fent honor al nostre municipi, on tenim situat el càmping, no podem deixar d’incloure en aquest llistat aquest plat tan famós. Són autòctones i d’una qualitat excel·lent així que menjar-les com a primera opció, és una idea boníssima.

Garoines o Eriçons de Mar, un plat molt típic de Cadaqués, són una de les majors delícies del nostre mar. Es consumeixen en cru amb un raig de llimona, i s’acompanyen de vi negre a taula.

Anxoves de l’Escala, se solen menjar com aperitiu o com a ingredient per les amanides. Prova-les com més et vingui de gust que són bones de totes maneres. A la zona hi ha moltes empreses que s’hi dediquen a la seva elaboració i és per això que reben el nom de “de l’Escala”.

Arròs de Pals, la qualitat de l’arròs d’aquest municipi fa que la seva paella sigui un èxit. És un ingredient ideal per cuinar-lo a l’estil caldós. Està conreat a Pals mateix i les varietats, són 4 bàsicament, el badia, el bomba, el carnaroli i el nembo.